Tough times, NOT

Door: Oliebol

Blijf op de hoogte en volg Oliver

12 Oktober 2008 | Frans Polynesië, Papeete

Alle uitlatingen over personen,gebeurtenissen etc. aan boord beschreven op mijn site zijn gebaseerd op mijn eigen mening en niet van het bedrijf Holland America Line inc.

Aloha allemaal,
Tsja,, hallo wordt hier natuurlijk niet gezegt!! Ik ben nu in Raiatea, Frans Polynesië. Oke, ik heb hawaii nog niet beschreven he..!
Vanaf San Diego zijn we richting de Hawaiiaanse eilanden gevaren, richting Hilo op het eiland Hawaii. Toen we daar na 4 zeedagen aankwamen was ik echt teleurgesteld!!! Het was een regenachtige dag, maar dat was niet alles! Er was geen strand, er stonden wat vervallen palmbomen en de enige trekpleister van die plaats was de Wall Market! En een vulkaan die aan de andere kant van het eiland staat. Nouja ik heb wat leuke spullen gekocht in de Wall Markt, een supergrote kaart van de eilanden groep hawaii. Die zie je op de foto.
De dag erna was Kona, aan de andere kant van het eiland Hawaii. Dit was stukken beter!! We moesten ankeren en dan met tenders naar de wal. Tenders zijn onze reddingboten eigenlijk, maar zijn ook ingericht om passagiers van en naar de wal te brengen. Ik was pax helper (passagiers helpen met in en uitschepen). Dus ik had totaal 1 uur vrij, dat uur heb ik in de zee gelegen. Die heel helder was, ik zwom tussen wat mooie visjes enzo.
De dag daarna was Lahaina, op het eiland Maui!! Dat was GEWELDIGGGG, ik had totaal 4 uurtjes want we moesten weer tenderen. We zijn naar het bekende strand, waarvan ik de naam weeral vergeten ben geweest! De namen hier zijn nogal vreemd, ik nam een peiling van een punt genaamd; Papiaomao. Nou probeer dat maar eens op de goede manier uit te spreken! Maar het strand van Maui, het was een heel lang uitgerekt strand met aan het uiteinde een mooi hotel!! En een rots waar we een paar keer vanaf gesprongen zijn! Ook waren daar schildpaden, ik heb ze alleen van een afstandje gezien daar.
Daarna was Honolulu!! Daar keek ik echt naar uit!! Pearl harbor is daar namelijk! Ik ben daar samen met Leonie heen gegaan want ik was de ochtend vrij en de andere vriendjes ´s middags. Leonie is van de Spa salon en komt uit Goes. We zijn in de USS Bowfin geweest, een onderzeeër uit de 2e wereldoorlog. Dat was wel indrukwekkend, ik dacht dat mijn hut klein was.. Maar die waren ECHT klein, zelfs de kapitein had daar een kleinere hut! Dus ik voel me nu wel weer verwend hoor, haha! Toen we daar klaar waren hebben we de bus naar Waikiki Beach genomen! Schijnbaar een bekend strand, maar ik had er nog nooit van gehoord! Dat duurde wel anderhalf uur, dat was iets minder.. Na een paar uurtjes on the beach zijn we teruggegaan, ik had de middag ook nog vrijgekregen dus ik ben nog met de vriendjes; samen noemen ze ons: The Fantastic Four.Haha! naar het strand geweest, op weg naar daar kwamen we in de haven een stukje koraal tegen, daar is die foto met al die vissen van!!!! Ik vond dat echt gaaf!!! Ome Walter, je hebt hier niet eens een duikset nodig om al die tropische vissen te zien!!!! Mega gaaf!!!!!!! Op het strand aangekomen hebben we wat gezwommen, en jawel… Met een schildpad onder me!!!!!!!!!! Echt indrukwekkend zo´n groot beest! `s avonds wouden we uitgaan, dus na het eten naar een bar.. En ohja dit is the United Shit of America, niets voor mij dus en ik kon met de taxi gelijk weer terug naar het schip. Want je moett hier overal 21 zijn, ach ik had het natuurlijk helemaal gehad. En natuurlijk zou ik het liefst helemaal uit mijn dak gaan tegen die lozer aan de ingang, maar hij zag er toch iets te gespierd uit. Haha! De electricien ging wel uit zijn dak, hij mocht er niet omdat hij er te dronken uitzag. Maar toen er 3 man vroeg of hij even mee kwam om het hoekje, was het snel afgelopen.. Dus ik ben maar gaan slapen, later hoorde ik van sebas en marcel dat het niks was. Ze hadden wel Hoegaarden gedronken, in een bar met 150 verschillende bieren. Dat was wel jammer!
Daarna, 5 zeedagen en CROSSING THE LINE, zoals ze het aan boord noemen. Over de schreef gaan vrij vertaald! Haha! Voor de simpelen onder ons; over de equator (0 graden meridiaan of evenaar) varen. Als je dit voor de eerste keer doet, dan moet je laten zien dat je een echte zeeman bent. En verschijnen voor King Neptune. Nou wij als cadetten kregen de volle laag, ze zeiden dat ze onze ballen rood en groen gingen schilderen, kaal scheren dus wij waren benieuwd!! De dag dat we de lijn zijn overgegaan was 8 oktober ´s avonds, de ceremony was de 9e op mijn verjaardag!!
Uiteindelijk was de dag daar, ik had mijn wacht gedaan van 4/8 uur ´s ochtends. Toen zij Laurens, ga maar naar beneden en kom om 8 uur in de deck office. Dus wij met zijn 4ren naar de deck office, zaten we daar beetje te praten. Toen ging het licht uit en de security guards riepen: On the ground on the ground!!!! Dus wij werden gelijk geblindoekt en geboeit! Daarna moesten we in een survival suit stappen (pak om je tegen onderkoeling te bescherming als je in het water beland) En ik stapte er vrolijk in en toen kwam ik erachter dat er in de voeteinden een verrassing lag, 2 eieren in elke voet. Die stampte ik natuurlijk gelijk kapot, lekkerrr.. Daarna stampten ze eieren in onze pakken en natuurlijk even kapot stampen voor ze erin gingen! Daarna trokken ze mijn overhemd open en stopte ze er iets glibberigs in (later bleek dat een rotte zalm te zijn) het enige wat ik wist dat het enorm stonk!!! Daarna moesten we wat rondjes lopen, over de brug bijvoorbeeld. Daarna kregen we onze bijnaam op onze rug getapet, ik weet nog steeds niet wat er bij mij op stond! Dan naar beneden met de lift, we moesten wat heen en weer lopen naar het achterdek, ondertussen moest de rest Happy Birthday voor mij zingen, haha!. Daar moesten we met onze handen op ons hoofd gaan staan dus ik vreeste het ergste! Maar we kregen een volle lading meel in ons gezicht! Daarna nog een emmer stroop over ons hoofd! EN natuurlijk weer wat eieren. Daarna moesten we gaan liggen en kregen we de brandslang op ons!! Rug gelukkig, en toen moesten we gaan staan en ze vulden ons pak tot onze knieën met water. Mega zwaar dus!! Haha! Toen moesten we op muziek dansen zodat alles wat ze in onze pakken gestopt hadden over terecht kwam! Daarna gingen we naar de Garbage (afval) room, daar moesten we naar toe kruipen. Met dat water echt mega zwaar!! Ondertussen zaten we de hele tijd al aan elkaar vast gebonden! In de garbage room moesten we opstaan, en ruiken aan iets (later bleek dat voedselresten van de dag ervoor te zijn) en dat stonk echt heeeeeeeeeeel hard! Daarna kropen we verder, naar de marshalling area. Dat is een soort centrale area waar alle crew gangen samen komen, hier moesten we op een stoel gaan zitten. EN toen kwam Cole (een danser/zanger) en enorm homo die gaf ons allemaal een lapdance, ahaha! ! Hij is wel cool hoor, maar erg homo! Toen mochten we onze blinddoeken afdoen en toen stonden er echt super veel mensen te kijken!!
Dus toen dachten wij dat het klaar was,, maarrr toen moesten we naar de Brig.. Een plaats voor mensen die gevaarlijk zijn voor hunzelf en hun omgeving. Haha, daar moesten we blijven zitten in het donker. Maar dat is een hele kleine ruimte, en ze vroegen of we wat koffie wouden. Ja die kregen we ook, een hele emmer met koude koffie over ons heen!!! Dat was het..

Toen moesten we aan dek gaan staan, met onze suits nog aan (vol met water) 12 dekken (24 trappen) omhoog!! Toen werden aan dek onze pakken nog extra gevuld, en we werden nog even goed bespoten met zeewater. Even bakken (half uur) dus lekker verbrand en toen op naar King Neptune!! (de cruisedirector). Alle polywogs (mensen die hem nog niet gepasseerd waren, except passagiers natuurlijk). In een kooi, die constant gekoeld werd met ijs over ons heen! Moesten we 1 voor 1 voor hem komen, en de speech aanhoren. Daarna moesten we een rotte vis kussen, wij 10 seconden omdat wij te vaak naar de bar gingen, hahah!! Daarna naar de dokters, we werden ngo even besmeurd. Bij ons onze pakken vol gegooid met spaghetti, meel en vla. Dan mocht de jury (captain, chief off, chief eng, env off, hotel manager)beslissen of we moesten bakken of badderen (in het zwembad). Ik mocht gelukkig zwemmen. Dat hele tafereel van Neptunes gebeurde in het zicht van alle gasten!! Zie foto´s maar.. We worden er nog steeds op aangesproken!
Voor mijn verjaardag heb ik een behandeling in de SPA gehad, dankje jongens maar ik haat massages enzo.. Maar eigenlijk was het best fijn, haha!! Zie foto´s again, ik heb een pakking gehad en een rug massage met van die hotstones. Best goed!
`S avonds zijn we in de Pinnacle Grill gaan eten, dat is een sjiek restaurant aan boord. Alles op rekening van de Chief Engineer! Echt super aardig!!!
Vandaag was Raiatea, Frans polynesia. Of Society Islands. Best mooi maar werkelijk niks te beleven! Zie foto´s maar gewoon..
Ook nog een foto van het brug team, maar ik heb een foto van de foto genomen dus niet echt duidelijk. sorry
Bedankt voor alle super leuke kaarten van mijn verjaardag!!
Dikke kus,
Doei

• 12 Oktober 2008 - 11:01

Marga:

Wat een GEWEEEELDIGE foto's zeg! Ook het verhaal is heel leuk om te lezen. Ik zat echt te lachen.Wat een belevenissen.
    Groetjes, Marga

• 12 Oktober 2008 - 14:49

Didi:

Ollebolletje toch.. Wat doen ze daar allemaal met je haha!! .. Je bent een échte vent als je thuis bent joh! Heerlijk ;)!.. Ik vind het weer super leuk om je foto's te zien enzo..! Ennuh... Ik zou ook wel eens in Hawaii willen komen (hint;)).

Wij vertrekken zo naar Eindhoven!
    Lieverd.. Heel veel plezier nog, maar dat moet geen probleem zijn als ik het zo zie en lees!
    Echt super leuk om je verhaal te lezen! Ook ik lag helemaal in een deuk toen ik het las!
    OJA!.. Nu weet jij vast heel goed hoe je zo'n massage moet geven, ik neem aan dat je goed opgelet hebt enzo ;)!.. Je mag die technieken altijd op mij uitvoeren!
    Allih.. Geniet er van eh Ol!!
    Dikke kus (K)

• 12 Oktober 2008 - 20:12

Thuisfront:

Hier past maar 1 woord ;
    G E W E L D I G !!! Gefeliciteerd je bent nu een echte zeeman.
    Met veel plezier je uitgebreide berichtje gelezen, jezus mina wat een belevenissen. We staan er niet altijd bij stil maar jij hebt in deze relatief gezien korte tijd toch wel al heel wat meegemaakt he jongen.
    Een echte zeeman en vanaf morgen ook nog een Abraham in huis wat wil een mens nog meer.Vele groetjes en geniet ze.

dikke kus en bedankt voor je telefoontje erg onverwachts en heeeeeeeeeeel leuk.

Pap , mam en Luka
    ( Quinten is op stap naar eindhoven, hij past op jou vriendinnetje )

• 13 Oktober 2008 - 13:46

Steffi:

Heej ol!!!!!
    Sjeminee zeg!,
    Dat is echt erg en was dat allemaal voor je verjaardag?
    echt super man!,
    Dat zou ik nou toch ook wel eens willen meemaken:D:P
    Het lijkt mij echt leuk!,
    je moest zeker wel lachen toen dt allemaal gebeurde!:P
    Maar euh heb je dat koraal ook meegenomen of niet?
    Volgens mij heb je het daar echt naar je zin of niet?
    Ik mis je hoor:(
    Morgen is mijn kinderfeestje:D
    op mijn verjaardag zelf:P
    gisteren was mijn grotenmensen feest
    Ik mis je heel erg:|
    Weet je wat bizzar is ik had gisteren over je gedroomd:P
    Dat ik terug kwam van school en dat jij daar voor je scooter stond met didi en dat ik je omhelsde:P
    Hooplijk ga je nog allemaal hele leuke dingen beleven:D
    ik ga nu even je foto's bekijken.
    die lijken me echt heel leuk!:d
    Nou olie nog veel plezier ik wacht op je volgende berichtje:D
    groetjes steffi

• 15 Oktober 2008 - 13:28

Janny:

Nou oliver een echte zeeman dat is niet mis je vind het gelukkig allemaal super houden zo. hier alles goed we zijn van de week met je pa en ma naar marco geweest ook dat was super ik en je ma gaan in maart weer je pa en wim gaan niet mee het is toch wel een vrouwe ding.nou de groetjes uit het regenachtige ulst. doei doei