Einde hawaii circle cruise
Door: Oliver
Blijf op de hoogte en volg Oliver
19 Oktober 2008 | Marshall eilanden, Majuro
Hoi allemaal!
Ben ik weer, dit keer vanaf het laatste eiland van de Hawaii Circle cruise. Nuku Hiva een eiland van de Marquesas Islands. Ik ben de wal niet opgegaan want ik had geen zin, en even later hoorde ik ook dat het niet eens mocht. Want er was een redelijke swell waardoor het laden/lossen van passagiers nogal vertraagd. Swell is zeegang. Het eiland is wel oke, maar het water is vies en de mensen waren heel arm, het is nog een ontwikkelingland. Ik heb wel zo´n manta ray zien zwemmen, met van die vleugels.
We komen net vanaf Bora Bora, Papeete en Moorea naar hier. Vanaf Moorea was het zo´n twee dagen varen.
Bora Bora was echt geweldig!! We lagen daar twee dagen, de eerste dag heb ik eerst getendert en ´s middags naar het strand geweest. Die avond hadden we een Bow Bash, een feest op de boeg! Met barbecues, en ik moest voor bartenders en bbq´rs zorgen. Dat was wel een geslaagd feest! De volgende ochtend was iets minder.. Ik moest de volgende ochtend op tour! Lagoonarium. We moesten verzamelen op de pier en toen kwam zo´n typische eilander ons halen, hij droeg alleen een halve onderbroek! Hij bracht ons naar een dichtbijzijnd eilandje, daar kregen we een snorkel en duikbril. Toen kregen we uitleg over het eerste `bad´: daar zaten schildpadden en kogelvissen in. Daar mochten we niet in zwemmen want er was 1 schildpad die beet, haha!Het tweede bad was er 1 met pijlstaartroggen!!! Die mochten we voeren en aaien, maar als je op hun staart gaat staan dan steken ze je dood. Dat gebeurde met die Steve Irwin. Het derdde bad was één met allemaal super mooie vissen! Allerlei kleuren en vormen, super gaaf! Hier zaten ook drakenvissen in, wel in een kooi natuurlijk. En 2 barracuda´s maar die deden niets. Het vierd bad was een groot bad met haaien/pijlstaartroggen en wat andere grote soorten vissen. Het waren lemon sharks, die worden maximaal 2,5 meter.. De grootste in dit bad was 2 meter, die was echt gaaf!!! Na hier een paar uur gesnorkelt te hebben, kregen we uitleg over kleding in Bora Bora. Die halve onderbroek die die knakworst dus aan had, en dat was wel grappig wat die aapjes allemaal met 1 doek kunnen. Maar toch niet echt geschikt voor onze mode stijl zeg maar... Ik heb ook nog met heel veel gasten gepraat, die vonden het helemaal geweldig dat ik daar ook was. Tsja, zeg nou zelf.. haha!! ´s middags moest ik weer tenderen.
Daarna op naar Papeete, de hoofdstad van Tahiti. Dat was te smerig voor woorden, we liepen daar door de achterbuurten (want we waren beetje verdwaald) nou wat je daar allemaal zag. Bah! Ze hadden wel een boulevard die wel oke was, maar bepaald niet meer dan dat! ´s avonds zijn we wel naar een discotheek gegaan, dat was lekker tanken maar ook weer niet meer dan dat! Het was gezellig en met de zakken vol weer naar huis! Ohja leuk detail, 10 dollar voor een pilsje.. Waardeloos toch, en dan kwam de security guard steeds zeggen dat ik mijn drankje niet mee mocht nemen op die dansvloer daar.. Het is zoiezo nogal duur op dit soort eilanden zover van het vaste land, het dichtstbijzijnde vaste land is 6 dagen varen!
We hadden een overnight in Papeete, om 6u ´s ochtnds vertrokken we richting Moorea. Dat was een uur varen haha!! Dus ik had in 1 wacht vertrek en aankomst! Dat was wel druk!! Maar Moorea maakte me weer een beetje blij! Dat was weer geweldig, kaliber Bora Bora! Mischien nog wel mooier! Ik moest ´s ochtends tenderen en ´s middags de wal op gegaan, naar een privé strand van een hotel! Echt super relaxt, lekker coronatje in een stoel die half in de zee ligt! Ideaal! Maar de plaatstelijke bewoners waren wel arm, ze leefden in soort bijeen geraapte hutten van golfplaat en zeil. En overal zwerfhonden..
Vandaag dan Nuku Hiva, ach ja dat heb ik wel al weer verteld!
Nog 6 zeedagen, en dan san Diego. Er gaan super veel leuke mensen weg, dus ik hoop maar dat er leuke terug komen. Maar op de lijst staan wel een paar bekenden dus dat is wel leuk! We gaan ook een Halloween outfit kopen in San Diego want dat is een groot feest aan boord. Ja we kunnen eindelijk weer goed feesten omdat de Rammadam afgelopen is!
Dat was het weerr,, daagdaag
19 Oktober 2008 - 08:20
Pap,Mam,Quint & Luka:
Wat een prachtige verhalen en mooie kiekjes.Wij zitten hier momenteel in de regen en de mist.Jij hebt toch wel een prachtige stageperiode. Groetjes aan de rest.
Pap,Mam,Quinten en Luka -
19 Oktober 2008 - 09:19
Peter & Ilse:
Hoi Oliver, geweldig om te lezen van al jou belevenissen aan en van boord, en natuurlijk de foto's. Het is wel laat, maar nog proficiaat met je verjaardag. Het zal afkicken worden als je weer terug bent......
Groeten van ons allemaal en nog heel veel plezier met ( werk ).
Peter, Ilse, Amélie en Léona. -
19 Oktober 2008 - 10:35
Janny:
maar maar maar het kan er niet op geloof ik ga je je school nog af maken of kun je daar zo een baan krijgen,je moet er ook vast hard werken of vervelende tijden op staan maar voor de rest is het wel genieten hé de groetjes uit het koude maar o zo gezellige ulst -
19 Oktober 2008 - 10:39
Didi:
Ollebol, even een berichtje vanaf Morres. 't Is nu druk, dus dacht: Even snel op de site kijken.. en jawel.. Er staat een bericht op met super mooie foto's!! :D Ik zou daar toch ook wel eens willen komen geloof ik! Nou ja, wie weet ;)!.. Er zijn weer genoeg feestjes enzo hoor ik, dus je kunt er wel weer even tegen zeker :P!? Allih, veel plezier nog! Geniet ervan! Dikke kus van mij!! (K) -
19 Oktober 2008 - 16:36
Stef:
Heej olieeee:d
Weer een berichtje van mij:dSorry dat ik mijnj mailtje via de mail zo kort maakte maar lieke kwam slapen en ze kwam er al aan. Sorrrry!!:( Maar ik stuur binnenkort nog wel eens iets. Je email-adres is toch : Skip-NL@Hotmail.com ?? moorea pateete!!, Wat een namen allemaal:d Je hebt het zo te lezen daar echt naar je zin he:d SUPER!!!!! Als jij het naar je zin hebt heb ik het ook naar mijn zin:) Buiten dat ik je erg mis natuurlijk! En euuh op die eerste foto.. zijn dat jou benen??;):p Ik verheug me al heel erg op december! want dat kom je weer terug. 't zal wel weer wennen zijn om niet ieder uur zee te zien:p En al helemaal wennen om terug naar school te gaan.
Van al die vissen vond ik ook gaaf maar dat wist ik al uit je mailtje he!:d Heb je daar eigenlijk geen foto's van? Weet je wat ik ook gaaf vond? Die foto waar jij zou in die stoel ligt half in de zee:p Kwam die zee ook nog verder als dat of niet? Gisteren was het de fotozoektocht van de brandweer. ik zelf heb niet meegelopen want ik papa en maam hadden hem uitgezet want mama en didi ginge naar de lama's. Toen heb ik daar maar wat gespeeld op mijn nintendo. Jonge ik heb de wii fit heee!!!:d en Mario kart!!!:d Echt super leuk! Nou olie nog heel veel plezier en geniet er nog maar lekker van tot het volgende berichtje en tot decemberziens:d (k) Steffiiii .x -
19 Oktober 2008 - 16:52
Marga:
Hoi,
Dat blijft maar genieten daar! Mooie foto's en weer een leuk verhaal. Hebben we tenminste niet zo lang moeten wachten.
De Lama's waren super leuk, maar zal je wel al van Didi hebben gehoord.
Wij zijn vandaag begonnen met de caravan leeg te halen. Tent is leeg, dus volgend weekend alles afbreken en de caravan zondag mee naar huis. Nou, we kijken weeral uit naar je volgend bericht.
Groetjes vanuit Clinge.
21 Oktober 2008 - 19:02
Piet:
Wat maak jij allemaal mee, dit zijn reizen die onze generatie pas doet als we op pensioen, zijn als we dat al halen.
Het ziet er allemaal fantastisch uit en een beetje jaloersheid is er wel van mijn kant. En ik bedoel niet alleen de feestelijke foto’s
Geniet ervan. Dit zijn reizen die je je hele leven zullen bijblijven.
22 Oktober 2008 - 19:08
Leo En Marianne:
Hoi Oliver,
Super leuk hoor om al je verhalen te lezen. Geniet maar met volle teugen van alle ervaringen!