Zuid Amerika op zijn best!

Door: Oliver

Blijf op de hoogte en volg Oliver

24 November 2008 | Peru, Lima

Alle uitlatingen over personen,gebeurtenissen etc. aan boord beschreven op mijn site zijn gebaseerd op mijn eigen mening en niet op die van het bedrijf Holland America Line inc.
Hoi allemaal!
Ik ben op dit moment net vertrokken uit Callao, een havenstad naast Lima de hoofdstad van Peru! We lagen hier 3 dagen en het was echt een prachtige stad met (hoe is het mogelijk) een geweldig uitgaansleven!!
Maar eerst nog even wat leuke dingetjes op de zeedag hier naar toe! We hadden een blackout, dat betekent dat alles uitvalt omdat je motoren af slaan. De engineer op wacht had voor zijn tweede keer zijn eigen wacht ofzo dus vandaag de foto met de blackout survival kit! Haha, gelukkig was alles snel gefixed en eigenlijk kon niemand hier iets aan doen. Lang leve de automatisering! Verder valt de machinekamer wel ongeveer uit elkaar op dit moment, we hebben elke dag wel iets dat kapot gaat of een pijpleiding die lekt! De motor die de blackout veroorzaakt heeft, hebben we uit elkaar gevist en we moesten een cilinderliner vervangen. Dat is ook weer 3 volle dagen werk! Maarrrrr daar leer je wel veel van! :) Toen kwamen we veilig aan en kon het feest beginnen…
De eerste avond (zaterdag) zijn we met een grote groep naar Lima gereden met een taxi, dat was een 45 minuten durende rit! Maar voor 5 dollar per persoon was het het helemaal waard! Eenmaal aangekomen in het uitgaanscentrum, genaamd Miraflores kon het feest beginnen. Aangezien de biertjes in de auto al redelijk vloeiden en ze werden van taxi naar overgegeven zat de sfeer er goed in! We werden door al die mannetjes bijna een club ingetrokken! Maar we zijn uiteindelijk in een gave discotheek gekomen waar we wat gedronken en raar gedaan hebben en we zijn nog naar 3 verschillende clubs geweest! Om 5 uur was ik terug aan boord!
De dag erna kregen wij vrij om uit te rusten zodat we die volgende avond ook weer konden haha!! Ik heb die dag nog wel 4 uurtjes gewerkt! De avond erna hebben we rustig aan gedaan, we waren ook maar met een klein groepje! We hebben in een club nog wat backpackers ontmoet, amerikanen en Australiërs. Die waren op een rondreis door Zuid Amerika, ze waren al een keer gewapend overvallen.. Gezellig! Wij hadden geluk want George Bush is Lima op dit moment dus overal stond politie, maar deze stad is echt mooi maar ook enorm gevaarlijk!!!
Nou vandaag ben ik nog even de wal opgeweest, kijk maar naar de foto’s en oordeel zelf! Morgen lekker zeedagje. Ennnn ik zit weer op mijn brug! De laatste 4 weken zijn aangebroken!
Groetjesssssss,
Beautifull and Elegant Statendam ;)

• 25 November 2008 - 09:53

Marga:

Hoi,

Ik wou eigenlijk net een berichtje gaan schrijven op "ECUADORRRRR", maar ik zie dat je weer al fel bent geweest en dat er weeral een nieuw verhaal staat. Wat leuk allemaal zeg!!! Het wordt echt afkicken voor je. Ja jongen, over 4 weken ben je weer al thuis. Ook leuk hoor!!! Lekker bij de kachel of buiten in de sneeuw. HAHA!!!!! Geniet van je laatse weken. Groetjes vanuit een koud Clinge.

• 25 November 2008 - 10:47

Rosanne:

Hey Buurtje,
    Wat een verhalen alweer.
    Zou daar in die stad niet zomaar over straat durven hoor.
    Zeer doordachte survivalkit trouwens ;)
    Tot over 4 weekjes.
    gr. De buurtjes

• 25 November 2008 - 14:46

Deedee:

Ollebol!!

Alweer een berichtje! Ziet er wel een leuke stad uit en aan je verhalen te horen was het dat ook! Als je in Hulst aan komt hoef je in ieder geval niet te wennen aan het uitgaansleven, want dat ben je echt nog niet verleerd haha! Nou, zoals je al zegt.. De laatste 4 weken zijn ingegaan! Gelukkig nog een maandje brug om af te sluiten! Geniet er van !

Xxjes!

• 25 November 2008 - 16:06

Harry Broere:

Hey Ollie,
    Ik snap die biertjes in de taxi wel hóór ; MOED indrinken voor de gevaarlijke grote stad !
    Ga je nog wel regelmatig naar de sportschool ?
    Of worden het TWEE vliegtuigstoelen voor jou ?
    Groeten uit een koud NL
    Harry

• 25 November 2008 - 20:46

Mam:

Hey Oliver,
    Lekker om je reis af te sluiten op je favoriete plaats : de brug.

Naar een discotheek geweest ? Straks ga je me ook vertellen dat je gedanst hebt he.
    Het moet niet gekker worden.

Nog 3 1/2 week en dan ben je weer thuis. Ik ben echt benieuwd wat je nu het meest gemist hebt. Ik gok op de bruine boterham met chocopasta.

Ik heb je bed al terug slaap klaar gemaakt, wij zijn er klaar voor .....

Dikke kus,
    mam

• 26 November 2008 - 16:56

Pap:

Hoi Ollie,

De laatste loodjes van je prachtige stage op de brug, een geweldige afsluiting van een levenservaring die zijn weerga niet kent.

De ski's kunnen uit het vet dus probeer maar vast te wennen aan het temperatuursverschil van 40 graden.

Ik heb er al zin in

groeten Pap

• 26 November 2008 - 22:45

Marino:

hey Schipper..

Af en toe wat werken en de rest feestvieren, wat wil je nog meer. Straks weer in koud NL dat gaat tegen vallen denk ik.. maar het heeft ook weer z'n leuke kanten. Heb je al een zeilboot bij elkaar gespaart of gaat het meeste op aan de parties? haha... Geniet er nog maar even van daar.
    Groetjes marino