Door: Oliver

Blijf op de hoogte en volg Oliver

29 Oktober 2008 | Mexico, Acapulco

Alle uitlatingen over personen,gebeurtenissen etc. aan boord beschreven op mijn site zijn gebaseerd op mijn eigen mening en niet van het bedrijf Holland America Line inc.

Hoi allemaal!
Ben ik weer! Dit keer vanuit Mexico! Acapulco om precies te zijn! Jullie hebben niet meer gehoord sinds Nuku Hiva he, dat kwam omdat we daarna 6 dagen op zee zaten en dan maken niet veel mee. Na die 6 dagen was een grote crew wissel in San Diego en bijna alle passagiers gingen er af en er kwamen weer nieuwe op voor de Panama Kanaal cruise!
De passagiers van de vorige cruise begon ik allemaal al een beetje te kennen want die zaten 35 dagen aan boord! Op dit soort cruisen moeten wij veel vaker naar boven komen, voor bijvoorbeeld borrels en dans avonden. Nou in de laatste 6 dagen hadden we dus 2 van die verplichte avonden, moeten we naar boven en dan komen de passagiers je halen voor een dansje! Ik had het geluk om met een 96 jarige dame te dansen, maar het was wel een lief mensje.. Ze draagt altijd een bijpassend hoedje bij haar outfit, als je haar ziet lopen denk je dat de koningin aan komt lopen. Ze lijkt eerlijk gezegd wel een beetje op tante Elvire! Het is ook een echt dametje, ze heeft haar cruise verlengt met deze erbij dat betekent dat ze 50 dagen aan boord zit! Ik zag haar dus bij de bootdrill in San Diego, en ze gaf me een dikke knipoog haha!!
Ik ben in San Diego ook weer gewisseld met Sebas, ik zit weer voor 4 weekjes in de (zeikhete) machinekamer. Als je je nog maar omdraait ben je al zeiknat van het zweet. We kregen in San Diego ook onze barrekening van die 35 daagse cruise, leuk kado´tje. 288 dollartjes! En een pilsje kost 50 cent… Ik heb in totaal al 427 dollar geconsumeerd (netjes woord he) dat betekend: 725 pilsjes en dat zijn er dus 8,3 per dag! Ik vond het een mooi sommetje… Op sommige cruises verdient de bar ook meer aan de OB dan aan de passagiers, hahaa!
San Diego ben ik samen met Marcel naar de Wall Mart geweest want hij wou een nieuwe laptop en wij gingen allebei voor een Halloween pakkie, en ik heb een super vette gevonden! Ik zal wel foto´s maken, ik ga als The Joker uit Batman! 31 oktober is er een Halloween feest, met een outfit contest! En je kan nog serieuze prijzen winnen! 85 dollar of een Ipod! Allemaal gesponsord door de HAL!
We hadden na San Diego eerst een zeedagje en daarna Cabo San Lucas, een schiereiland van Mexico! Maar ik kon de wal niet op want het was te druk in de machinekamer! Dat was wel jammer! Ik had die dag nog een Engine room tour, en ze waren me super dankbaar. Ze vonden me een `sweet fellow` haha!
Vandaag was Acapulco, ´s ochtends moest ik werken en het was weer maar eens een crew boat drill! En daarna kon ik lekker de wal met de cadetjes! We zijn naar Paradise Resort gegaan! Een terras op het strand, je moest 14 dollar betalen per tafel (6 man) en dan kon je binnen de afzetting zitten want er liepen allemaal mensen op het strand die je van alles aan probeerden te smeren, en zwervers en ook kinderen die om geld kwamen vragen.. Dat was wel zielig, maar die verkopers waren echt rete irritant! En maar zeuren, gingen ze rond die omheining naar ons staan roepen! Maar wij zaten van onze Coronatjes en het zonnetje te genieten! Het was wel goed geregeld, ze brachten ons eten en drinken. Een corona was 2,5 dollar dus niet te duur! We zijn ook nog twee keer op de banaan gegaan (4 dollar) en ik heb een foto van het ´team´ gekocht! Dus dat was weer geslaagd allemaal! Morgen Huatulco en daarna de laatste mexico haven, Puerto Chiapas. Dan gaan we naar Guatemala en Costa Rico. Dus dat is weer klote natuurlijk, haha!!

De groetjes maar weer,
vanaf de Beautifull and Elegant Statendammmm

• 30 Oktober 2008 - 06:44

Kitty Van Ommen:

goede morgen olivier,
    het is nu 7.30 ik zit met mijn ontbijtje even de mails te checken voor ik naar school ga en stuit weer op zo'n schitterend verhaal van jou. Je hebt het echt goed voor elkaar ik weet best dat je ook heel hard moet werken maar daar krijg je wel heel wat ervaringen voor terug. Geniet er van, ik neem nog een laatste slok thee en ga dan de autoramen maar eens krabben want hier is het alweer de tijd van nachtvorst.
    Olivier, ik kijk al weer uit naar je volgende verhaal

groeten,
    "juffrouw Kitty"

• 30 Oktober 2008 - 07:26

Pap:

Hoi Ollie,

Leuk weer een verhaaltje op je site te lezen, volgens mij moet je maar eens werken aan het verlagen van je biergemiddelde per dag!

Geniet er nog van.

• 30 Oktober 2008 - 08:58

Laurens Wauters:

Oliver!

Zo te zien heb je het heel erg naar je zin daar, het ziet er in iederrgeval allemaal erg leuk uit! Geniet er nog van, en ik kijk al uit naar ZELLAMSEE08 tot snel jongen!

Groetjes vanuit Hulst

• 30 Oktober 2008 - 09:42

Didi:

Ollebol, weer zo´n mooi verhaal! En wat een mooie foto´s van Mexico! Echt heel mooi! :D

Nog vier weekjes hard werken in de o-zo-warme machinekamer.. Maar dat gaat wel goedkomen eh!:)

Ben erg benieuwd naar je halloweenpakje :P.. We kunnen waarschijnlijk bij je volgende bericht een mooie foto verwachten.. ?!:P

Nou, veel plezier nog, maar dat gaat wel goedkomen denk ik zo!!

Veel kusjes uit het koude Clinge..

• 30 Oktober 2008 - 09:52

Mam:

Pffffffffffff opgelucht dat je niet bent gaan bunjee jumpen.Jeetje al die drank !
    Hebben jullie zoveel dorst ?
    Ga dan eens even langs de Dr.je bloedsuiker laten prikken dan. Da's niet normaal hoor !!!
    Hahahaha grapje.

Dikke kus Mam

• 30 Oktober 2008 - 10:17

Rosanne:

Heey buurtje,

Weer leuke verhalen om te lezen en mooie foto's om te zien!
    Wat heb je het toch goed voor elkaar. Je moet er wel hard voor werken, maar je maakt zoveel mee.
    Haha sjans van een 96 jarige, doe je goed :P
    Werk en feest ze nog daarzo!

gr. Je buurtjes

• 31 Oktober 2008 - 08:37

Marino:

Hey Ollie, weer een leuk verhaaltje van je! Je vader kan op de tennisbaan ook al bijna niet meer mee met de "jeugd", maar zeker aan de bar zal hij het nu wel tegen je afleggen. Waarschijnlijk ik zelf ook, na die zware trainingen van je. :) Het gaat je goed kerel! Groetjes Marino

• 31 Oktober 2008 - 12:22

Marga:

Weeral een leuk bericht.Wat zal jij het koud hebben zeg als je terug bent. Hier is het nu echt koud. Geniet maar lekker, want voor je het weet ben je weer thuis. We kijken er naar uit.
    Groetjes!!

• 31 Oktober 2008 - 23:11

Janny:

hai oliver
    ik en ome wim zitten een weekje op curacao geweldig hier lekker weer laten ze in nedeland maar auto;s krabben hier is het boven de 30 graden wij hebben de laptop bij dus kunnen we alles volgen we zien hier vele amerikanen die aan het cruisen zijn die bekijken in een dag alle strandjes je herkent ze aan korte broek en sokken meestal witte het ziet er niet uit nou de groeten maar weer en geniet er nog wat van pas wel op voor een alcohol vergiftiging doei doei